BioROKAMINA K30B (Coco-Betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Betaina alkilodimetylowa
Numer CAS
INCI
Coco-Betaine
Bio raw materials Bio raw materials Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny Ecocert Cosmos Ecocert Cosmos GMO free GMO free Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Halal friendly Halal friendly Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Innowacja Innowacja ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 Kosher Kosher Kosher Passover Kosher Passover Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Nowość Nowość ISO 45001 ISO 45001 Paraben free Paraben free Product of natural origin Product of natural origin Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Ultra Pure Ultra Pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny Vegan Vegan
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Katalog Ogólne warunki sprzedaży
Dostępny wkrótce

BioROKAMINA K30B jest bardzo wysokiej czystości, bezbarwnym surfaktantem amfoterycznym o zawartości około 30% substancji aktywnej, należącym do grupy betain. Ten specyficzny produkt jest wytwarzany z użyciem unikalnego surowca pochodzenia naturalnego, którym jest kwas monochlorooctowy o nazwie Greenline MCAA 80% Roztwór UP o najwyższej, dostępnej czystości. Surowiec ten jest produkowany  w oparciu o naturalny kwas octowy uzyskiwany w procesie fermentacji roślin. Dzięki produkcji z udziałem Greenline MCAA, zwiększa się index pochodzenia naturalnego (zgodnie z ISO 16128)  BioROKAMINY K30B(oświadczenie producenta dostępne na zapytanie klientów). W związku z tym BioROKAMINA K30B jest surowcem ekologicznym, bardziej przyjaznym środowisku i może być stosowana jako składnik naturalnych wyrobów kosmetycznych o najwyższym indeksie pochodzenia naturalnego. Kolejny składnik, zawarty w składzie BioROKAMINY K30B jest pochodną oleju palmowego pozyskiwanego z ziaren palmy olejowej, inaczej nazywanej olejowcem gwinejskim (Elaeis guineensis Jacq.). Wysoki indeks pochodzenia naturalnego tego produktu determinowany unikalnym składem, sprawia, że jest on niezwykle często wykorzystywany jako komponent naturalnych, ekologicznych i wegańskich formulacji kosmetycznych, takich jak na przykład bardzo łagodnie działające preparaty myjące do usuwania zanieczyszczeń z powierzchni skóry i włosów dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • 100% ekologiczny (certyfikat ECOCERT COSMOS),
  • produkt wytworzony z udziałem surowców naturalnych (pochodne oleju z ziaren palmowych oraz unikalny surowiec Greenline MCAA 80%),
  • doskonałe właściwości pianotwórcze,
  • powoduje wytwarzanie gęstej i stabilnej piany w kosmetykach myjących, 
  • zmniejsza drażniące działanie innych składników zawartych w formulacjach kosmetycznych, 
  • wykazuje bardzo łagodne działanie na skórę,
  • szczególnie zalecany jako składnik kosmetyków do skóry wrażliwej ze skłonnościami do alergii i podrażnień, 
  • zalecany do produkcji kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci, 
  • bardzo dobre właściwości zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody, 
  • doskonałe właściwości zagęszczające w obecności elektrolitów (nawet lepsze niż np. Cocamidopropylobetainy zawierającej wyższe stężenie substancji aktywnej),
  • wykazuje działanie antystatyczne, 
  • wytworzony na instalacjach objętych federacyjnym certyfikatem GMP EFfCI (Dobre Praktyki Produkcyjne wdrożone zgodnie z normą European Federation for Cosmetic Ingredients).

Zastosowanie:

  • kosmetyki dla dorosłych i dzieci,
  • szampony (zwłaszcza bardzo łagodne szampony dla dzieci oraz szampony koloryzujące),
  • łagodne kosmetyki pielęgnacyjne dla dzieci,
  • kosmetyki do skóry wrażliwej skłonnej do podrażnień,
  • odżywki do włosów,
  • pianki do golenia,
  • płyny do kąpieli,
  • mydła do rąk i żele pod prysznic,
  • preparaty do mycia twarzy;
  • środki do higieny jamy ustnej.
Kategorie

Branże i aplikacje
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Modyfikatory reologii
Środki antyelektrostatyczne
Środki czyszczące
Środki hydrotropowe
Środki myjące
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne
Środki zagęszczające

Budowa
Betainy

Segment
Surfaktanty / Amfoteryczne

Nazwy alternatywne
Betaina alkilodimetylowa, Coco-betaina, cocamidopropylobetaina, betaina, bio betaina, betaina alkilodimetylowa, CAS 66455-29-6, betaina na bazie składników naturalnych, naturalna betaina.
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty