BioROKAMINA K40HC (Cocamidopropyl Betaine)

Próbki dostępne
Próbki dostępne Zapytaj o produkt
Producent
PCC Exol SA
Nazwa chemiczna
Kokamidopropylobetaina
Numer CAS
INCI
Cocamidopropyl Betaine
Bio raw materials Bio raw materials Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny Ecocert Cosmos Ecocert Cosmos GMO free GMO free Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Dobra praktyka produkcyjna EFfCI Produkty Greenline® Produkty Greenline® Halal friendly Halal friendly Bardzo wysoka skuteczność działania Bardzo wysoka skuteczność działania Innowacja Innowacja ISO 14001 ISO 14001 ISO 50001 ISO 50001 ISO 9001 ISO 9001 Kosher Kosher Kosher Passover Kosher Passover Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Niesklasyfikowany według Rozporządzenia CLP/GHS Nowość Nowość ISO 45001 ISO 45001 Paraben free Paraben free Product of natural origin Product of natural origin Produkt bezpieczny Produkt bezpieczny Produkt biodegradowalny Produkt biodegradowalny Na bazie składników naturalnych Na bazie składników naturalnych Przyjazny dla skóry Przyjazny dla skóry Ultra Pure Ultra Pure Produkt uniwersalny Produkt uniwersalny Vegan Vegan
                                
Zapytaj o ofertę dla Ciebie
Pliki do pobrania
Katalog Ogólne warunki sprzedaży
Dostępny wkrótce

BioROKAmina K40HC to ekologiczny surfaktant amfoteryczny z grupy betain o bardzo wysokiej czystości. Występuje jako roztwór wodny o jasnożółtym zabarwieniu, w którym  stężenie substancji aktywnej wynosi około 40% (wyższa koncentracja w stosunku do Rokamin serii K30). BioROKAmina K40HC produkowana jest z udziałem surowca o nazwie Greenline MCAA 80% Roztwór UP, czyli bardzo czystego, 80 % kwasu monochlorooctwoego wytworzonego na bazie naturalnego kwasu octowego, powstałego w oparciu o proces naturalnej fermentacji. Wykorzystanie surowca Greenline MCAA 80% w produkcji BioROKAminy K40HC powoduje podniesienie wartości jej indeksu pochodzenia naturalnego (zgodnie z ISO 16128, oświadczenie producenta dostępne na zapytanie klientów). Poza tym BioROKAmina K40HC wytwarzana jest na bazie oleju z ziaren palmowych pozyskiwanego z ziaren olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis Jacq.), zwanego inaczej palmą olejową.

Czytaj więcej
Właściwości i zastosowanie

Zalety produktu:

  • 100% ekologiczny (certyfikat ECOCERT COSMOS),
  • produkt wytworzony z udziałem surowców naturalnych (pochodne oleju z ziaren palmowych oraz unikalny surowiec Greenline MCAA 80%),
  • bardzo łagodne działanie na skórę,
  • zmniejsza efekt drażniącego działania surfaktantów anionowych zawartych w kosmetyku myjącym,
  • zastosowanie w preparatach kosmetycznych dla skóry wrażliwej ze skłonnościami do podrażnień, 
  • zastosowanie w kosmetykach pielęgnacyjnych dla dzieci,
  • bardzo dobre właściwości pianotwórcze, a także zagęszczające w szerokim zakresie pH i twardości wody,
  • wykazuje działanie antystatyczne,
  • produkt biodegradowalny,
  • produkt wytworzony na instalacjach objętych federacyjnym certyfikatem GMP EFfCI (Dobre Praktyki Produkcyjne wdrożone zgodnie z normą European Federation for Cosmetic Ingredients).

Zastosowanie:

  • kosmetyki i detergenty,
  • szampony i szampony koloryzujące,
  • odżywki do włosów;
  • pianki do golenia;
  • płyny do kąpieli,
  • mydła w płynie,
  • żele pod prysznic,
  • środki do mycia twarzy,
  • środki do higieny jamy ustnej,
  • preparaty do higieny intymnej.
Kategorie

Branże i aplikacje
Detergenty
Kosmetyki i środki higieny osobistej

Funkcja
Modyfikatory reologii
Stabilizator piany
Środki antyelektrostatyczne
Środki czyszczące
Środki myjące
Środki pianotwórcze
Środki wysokopienne
Środki zagęszczające

Budowa
Betainy

Segment
Surfaktanty / Amfoteryczne

Nazwy alternatywne
Kokamidopropylobetaina, Coco-betaina, cocamidopropylobetaina, cocamidopropyl betaine betaina, bio betaina, betaina alkilodimetylowa, CAS 97862-59-4, betaina na bazie składników naturalnych, naturalna betaina, betaina 40% roztwór.
Producent: PCC Exol SA

PCC EXOL SA należy do grupy najważniejszych producentów surfaktantów i formulacji chemicznych w Europie Środkowo-Wschodniej. Firma oferuje związki powierzchniowo czynne (surfaktanty), dodatki specjalistyczne oraz formulacje chemiczne dla wielu branż.

Grupa PCC

Ostatnio oglądane produkty