Nazwa chemiczna:

Oksyetylenowana i kwaternizowana amina tłuszczowa

Segment:

surfaktanty, kationowe

Branże i aplikacje:

czyszczenie i mycie przemysłowe, kosmetyki i środki higieny osobistej, transport, włókiennictwo i tekstylia

Funkcja:

inhibitory korozji, solubilizatory, środki antyelektrostatyczne, środki czyszczące

Budowa:

alkoksylowane aminy tłuszczowe, związki czwartorzędowe

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

68989-03-7
INCI: PEG-15 cocomonium methosulfate

Opis

ROKAmin K15K jest specjalistycznym związkiem powierzchniowo czynnym o charakterze kationowym o nazwie INCI: PEG-15 Cocomonium methosulfate. Produkt występuje w postaci klarownej cieczy o barwie max. 250 w skali Hazena (w roztworze izopropanolu). Wyrób rozpuszcza się dobrze w wodzie, a jego temperatura krzepnięcia wynosi ok. 0°C. Cechy te sprawiają, że ROKAmin K15K jest łatwy w operowaniu w warunkach procesowych, a także podczas magazynowania i transportu.

Charakterystyczną cecha ROKAminu K15K są jego właściwości antyelektrostatyczne połączone z bardzo dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a nawet właściwościami hydrotropującymi. Oznacza to, że wyrób zwiększa rozpuszczalność innych składników będących składnikami formulacji. Ponadto, ROKAmin K15K wykazuje właściwości hydrofobizujące powierzchnie. Dzięki tym właściwościom, produkt wykorzystywany jest między innymi w środkach do płukania w  chemii samochodowej, przyspieszając schnięcie karoserii i zapobiega powstawianiu smug i zacieków. Jego właściwości antyelektrostatyczne mogą być wykorzystane także przy produkcji tworzyw sztucznych, np. folii polietylenowych lub polipropylenowych.

Dzięki swoim właściwościom ROKAmin K15K może być wykorzystany także jako składnik środków pomocniczych w przemyśle włókienniczym oraz składnik kondycjonujący w kosmetykach do pielęgnacji włosów takich jak szampony 2-w-1, odżywki regenerujące, lakiery do włosów, kremy, balsamy.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • wykazuje właściwości antyelektrostatyczne i hydrotropowe,
  • dobrze rozpuszcza się w wodzie,
  • posiada cechy bakteriobójcze.

Zastosowanie:

  • profesjonalne środki czyszczące,
  • włókiennictwo,
  • kosmetyki do pielęgnacji włosów,
  • chemia samochodowa,
  • produkcja tworzyw sztucznych.

Tagi:

kationowe surfaktanty antystatyk hydrofob hydrotrop włókiennictwo
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
ADRNowość


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .